13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаЗА ИСТОРИЯТА: Кайл Хайнс стана първият американец с 9 Финални четворки в...

ЗА ИСТОРИЯТА: Кайл Хайнс стана първият американец с 9 Финални четворки в Евролигата

Баскетболистът на Армани Милано подобри рекорда на легендата Джей Ар Холдън

Баскетболистът на Армани Милано Кайл Хайнс продължава да ниже успехи по европейските терени. Двуметровото крило стана първият американец, който може да се похвали с участия на 9 Финални четворки в Евролигата.

Това стана факт, след като италианците се класираха на първия си Файнъл Фор в европейски клубен турнир от 29 години насам. За тази цел момчетата на Еторе Месина отстраниха Байерн Мюнхен след 3-2 победи в серията.

Преди вчерашния успех на отбора си с 92:89 Кайл Хайнс имаше 8 участия на Файнъл Фор, колкото и легендата Джей Ар Холдън. 34-годишният играч на Армани Милано прави това с екипите на ЦСКА Москва и Олимпиакос, като има и 4 трофея в турнира на богатите (б.а. – от 2012, 2013, 2016 и 2019 г.).

Финалната четворка в Евролигата ще бъде от 28 до 30 май в немския град Кьолн. На полуфиналите Кайл Хайнс и Армани Милано ще играят срещу Барселона.

Армани Милано пренаписа клубната си история в Европа (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани