12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияАлександър Везенков ще бъде отличен като "Заслужил гражданин" на Ботевград

Александър Везенков ще бъде отличен като „Заслужил гражданин“ на Ботевград

Крилото ще стане вторият българин, който ще играе в НБА от есента

Александър Везенков ще бъде удостен със званието „Заслужил гражданин“ на Ботевград. Решението е взето на заседание на Общинския съвет в града, проведено по-рано днес. То е прието с 24 гласа „За“.

206-сантиметровото крило ще стане вторият българин, който ще играе в НБА от есента след Георги Глушков (б.а. – през 1985/1986 за Финикс). Александър Везенков подписа със Сакраменто за три години, което ще му донесе около $20 млн.

В последните пет сезона Александър Везенков бе част от състава на гръцкия гранд Олимпиакос. С този тим той има 2 титли, 2 Купи и 1 Суперкупа на Гърция. Освен това, попада два поредни пъти в Идеалния отбор на сезона в гръцкия шампионат, където прибира и две поредни награди за MVP.

Александър Везенков се превърна в Реализатор №1 и Най-полезен играч в Евролигата през 2022/2023. Освен това, той достига до званието Най-добър стрелец във финалите в турнира на богатите през последния сезон. Във визитката му личат и два избора в Идеалния тим на сезона.

Най-добър играч на Европа за 2023 г. 

ПрезGoogle
ИзточникBotevgrad.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани