22.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияОще една награда отива в колекцията на Александър Везенков

Още една награда отива в колекцията на Александър Везенков

Крилото на Сакраменто стана носител на специална награда на Министерството на младежта и спорта

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков бе отличен с пореден приз за силното си представяне през 2023 г. Крилото стана носител на специална награда на Министерството на младежта и спорта за изключителни спортни резултати, утвърждаващи авторитета на българския спорт в световен мащаб.

Снимка: БФБ

От спортното ведомство отличиха най-добрите спортисти за изминалата година на церемония „Спортната слава на България 2023“, която се проведе днес в тренировъчната зала на „Арена София“.

Александър Везенков, който само преди месец бе избран за Най-добър спортист на България за втора поредна година, нямаше как да присъства на тържеството заради ангажиментите си с клубния си тим Сакраменто. От негово име и този приз получи президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

За мен е изключителна чест и удоволствие, и съм силно развълнуван да приема тази награда, това признание, от името на Александър Везенков. Бих искал да пожелая на всички спортисти през тази олимпийска година да постигнат такива успехи, че тя да бъде паметна – не само за тях, а за цяла България“, заяви Глушков от сцената.

По време на церемонията бяха отличени и други спортисти, като бяха раздадени още две специални награди като тази на Александър Везенков. Те бяха за най-добрия български тенисист Григор Димитров и националния отбор по шахмат за жени в състав Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани