10.2 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНационални отбориЖените до 20 г. отстъпиха на Исландия на европейското (видео)

Жените до 20 г. отстъпиха на Исландия на европейското (видео)

Второ поредно поражение за отбора на Маргарита Маринкова в Крайова

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България претърпя второ поредно поражение на европейското първенство, Дивизия Б, за жени до 20 г. В Крайова тимът на Маргарита Маринкова загуби от Исландия с 64:75 в мач от група D на турнира. Нашите са с баланс от 0-2 в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Илияна Георгиева единствена финишира с двуцифрен точков актив за отбора ни – 21 точки и 7 борби.

Тина Александерсдотир и Агнес Свансдотир (5 борби) изведоха Исландия до успеха с по 18 точки. Емма Теодорсон бе много полезна и оформи дабъл-дабъл – 17 и 14 борби.

КЛЮЧЪТ: Първото полувреме двата състава бяха равностойни, като на голямата почивка Исландия имаше крехък аванс от 1 точка – за 34:33. След паузата съперникът увеличи оборотите и дръпна с 57:42, но младите българки не се отказаха. Те сведоха изоставането си до 8 точки, водени от Илияна Георгиева, но за повече нямаха време.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре е почивен ден на европейското. На 1 август (вторник) от 18.00 ч. националките до 20 г. ще се изправят срещу Австрия. 

СТАТИСТИКА ОТ ИСЛАНДИЯ 18 – БЪЛГАРИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани