6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаЖалгирис удари Барса у дома (видео)

Жалгирис удари Барса у дома (видео)

Литовците бяха по-съсредоточени в края

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Жалгирис постигна втори успех в Евролигата през 2022/2023. На свой терен литовците надвиха Барселона със 73:72 в мач от 4 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Литовците имат в актива си и 2 загуби, а със същия баланс са и каталунците.

НАЙ-ДОБРИ: Кийнън Еванс завърши с 18 точки за Жалгирис. С по 15 се отчетоха Роландс Шмитс и Едгарас Улановас, като вторият грабна и 7 борби.

Ян Весели бе най-резултатен за Барселона с 12 точки. С по 10 останаха Томаш Саторански, Кори Хигинс и Рокас Йокубайтис, като последният направи и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Литовците достигнаха до аванс от 11 точки в началото на третия период след 48:37, но Барса се върна и направи серия от 13-2, за да заличи пасива си и дори излезе напред с 56:55. Надлъгването продължи и в последната четвърт, в която Кийнън Еванс и Томаш Димса изведоха Жалгирис напред с 67:61. 7 безответни точки, завършени с тройка на Рокас Йокубайтис, отново върнаха лидерството на каталунците за 68:67. Във финалните акорди Роландс Шмитс, Арнас Буткевичус и Кийнън Еванс подпечатаха победата на отбора от Каунас, който оформи крайното 73:72.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 октомври Жалгирис ще има за съперник Партизан, докато ден по-късно Барселона ще приеме Армани Милано.

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани