12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияГалин Стоянов хвърли оставка след загуба на Черно море Тича

Галин Стоянов хвърли оставка след загуба на Черно море Тича

Варненци са на път да останат без треньор след 11 изиграни кръга в НБЛ

Черно море Тича е на път да остане без треньор след 11 изиграни кръга от 2020/2021 в НБЛ. Това се случи, след като наставникът на варненци Галин Стоянов обяви, че подава оставка след драматичната загуба от Ямбол с 77:87 след продължение.

Ямбол показа характер, обърна Черно море Тича след продължение (видео)

Специалистът разкри, че не е доволен от тактическата дисциплина в състава на „моряците“. Eто и какво каза той след срещата:

„Явно аз като треньор не съм в състояние да накарам някои хора да са такива, затова това ми беше последният мач начело на Черно море като треньор. Подавам оставка, не знам дали ръководството ще я приеме„, призна Галин Стоянов, който води Черно море Тича от 2018 г. насам.

„След 20 минути игра казах, че няма шанс второто полувреме да имаме такива проценти и със сигурност ще има по-агресивна игра срещу нас. Второто полувреме плюс продължението имаме 27 точки, а преди това имаме 50. Значи за 27 минути сме вкарали 27 точки. Всичко останало е ясно. Асистенциите бяха 15 на полувремето и само 5 през второто. Нормално, когато си вкарал малко, няма как да имаш асистенции. Големият проблем за мен е тактическата дисциплина„, добави наставникът на селекцията от Варна.

Всеки в един момент му се е паднало да поиграе и сега да видим какво се случва. Видяхме какво се случи преди паузата. Играхме умно, играхме като опитни баскетболисти, както смятам, че могат и трябва да играят. Второто полувреме за съжаление, но трябва да го кажа „по български начин“, решихме, че нещата ще станат още по-добри и обикновено стават по-трудни, защото другият отбор се мобилизира и започнахме да правим някакви други неща. Само да споменем, че движението, което трябваше да започне след почивката, го направихме в шестата минута на третата част. Това е тактическа дисциплина“, каза още наставникът на „моряците“, които допуснаха седма загуба в шампионата през този сезон. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани