Матушев и Баскетбол Академи Лимбург с грешна стъпка в първенството на Белгия и Нидерландия

Българинът най-добър за своя тим срещу Леуварден

393

Aлександър Матушев и Баскетбол Академи Лимбург не успяха да запишат нова победа в първенството на Белгия и Нидерландия. Българинът и отборът му загубиха от Леуварден с 55:74 като гости в мач от 4 кръг.

Бившият младежки национал се превърна в топреализатор за Баскетбол Академи Лимбург в срещата, като се отчете с 15 точки и 2 откраднати топки за 25 минути на паркета след силно включване от пейката. При стрелбата си крилото бе 4/5 при стрелбата си от средно разстояние, 2/5 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Маркъс Уилсън реализира 14 плюс 7 борби и 6 асистенции.

Кейван Вейнът бе най-добър за Леуварден с 19 точки и 5 борби.

Домакините бяха по-точни в стрелбата от средно разстояние – 58% срещу 40% за Александър Матушев и компания. Освен това, Леуварден направи повече асистенции – 19 срещу 9 за съперника.

Баскетбол Академи Лимбург е с баланс от 1-3 и заема пето място в класирането. Следващият мач на Александър Матушев и колегите му ще бъде на 23 октомври срещу Ландстеде. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕУВАРДЕН – БАСКЕТБОЛ АКАДЕМИМ ЛИМБУРГ 

Предишна статияЛюбо Минчев пред BBALL.BG: Конкуренцията в Косово е изключително висока
Следваща статияЖалгирис удари Барса у дома (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."