12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаЕдно полувреме не стигна на Спартак в Дания (видео)

Едно полувреме не стигна на Спартак в Дания (видео)

Плевенчани загубиха от Бакен в среща от група А на Европейската северна лига

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак претърпя второ поражение в Европейската северна лига тази седмица. В Орхус селекцията на Любо Минчев загуби от Бакен със 70:87 като гост в мач от група А на турнира. В този поток „синьо-белите“ са с баланс от 0-4.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

И ОЩЕ: Гардът на Спартак Станимир Маринов не бе по екип за днешната среща.

НАЙ-ДОБРИ: Андрю Гордън се отчете с 13 точки за Спартак. С по 11 завършиха Константин Тошков, Николай Стоянов и Брайънт Томас, като вторият овладя и 6 борби.

Диандре Пинкни бе над всички за Бакен с 27 точки. Малик Парсънс се разписа с 19. Райън Еванс регистрира 12 точки и 7 борби.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

РАЗВИТИЕТО: Плевенчани бяха по-съсредоточени и чрез Константин Тошков, Андрю Гордън, Николай Стоянов и Брайънт Томас поведоха с 20:16 в края на първата част. През втория период гостите дръпнаха с 8 точки с помощта на Андрю Гордън, Ивко Ивков, Брайънт Томас и Цветомир Чернокожев. Бакен отвърна чрез Райън Еванс, Диандре Пинкни и Малик Парсънс, за да направи обрат за 40:38 на голямата почивка.

След паузата датският тим увеличи аванса си до 12 точки, воден от Дарко Юкич, Диандре Пинкни и Ноа Соренсен, за 62:50 след 30 минути. В последната четвърт Бакен направи преднината си 18 точки чрез Малик Парсънс, Скайлър Боулин и Райън Еванс. Спартак отговори чрез Константин Тошков и Николай Стоянов за 58:72. Дарко Юкич и Малик Парсънс обаче продължиха да вкарват, а Бакен се изстреля напред с 23 точки, с което си гарантира успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Това бе последният двубой за Спартак в Европейската северна лига за тази календарна година. На 9 януари 2024 г. българският тим ще приеме Люблин. 

СТАТИСТИКА ОТ БАКЕН – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани