20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаВторо злато за Берое в Адриатическата лига (видео)

Второ злато за Берое в Адриатическата лига (видео)

Дубъл за старозагорки в рамките на 10 дни

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое ликува с втория си трофей в Адриатическата лига за жени в своята история. В своята зала „Общинска“ селекцията на Таня Гатева се наложи над Будучност с 66:56 във финала на турнира през 2020/2021.

И ОЩЕ: Двата състава се бориха за отличието и през 2018/2019, а тогава в Целе победител отново стана Берое след 65:64. За старозагорки това е второ злато през този сезон след Купата на България, спечелена преди около 10 дни.

НАЙ-ДОБРИ: Виолина Кочева вкара 15 точки за Берое. Анджела Делич се отчете с 14 и 6 борби. Сара Бут, Матеа Тавич и Жаклин Златанова реализираха по 11 точки, като първата овладя и 13 борби.

Патриция Бура бе най-добра за Будучност с 15 точки и 13 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Старозагорки решиха всичко в последната четвърт, водени от Матеа Тавич, Виолина Кочева и Анджела Делич, в която дръпнаха с 12 точки и до края нe изпуснаха лидерството.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Бронзът в тазгодишното издание на турнира е за другия роден тим – Монтана 2003, справил се с Целе с 68:65.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – БУДУЧНОСТ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани