17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаЕВРОЛИГАТА ИМА НОВ КРАЛ: Майк Джеймс стана Реализатор №1 за всички времена...

ЕВРОЛИГАТА ИМА НОВ КРАЛ: Майк Джеймс стана Реализатор №1 за всички времена (видео)

Гардът изпревари легендата Василис Спанулис и вече има общо 4464 точки

Майк Джеймс пренаписа историята на Евролигата. Гардът се превърна в Реализатор №1 в най-силната клубна надпревара на Стария континент за всички времена. Гардът стори това при успеха на своя Монако с 98:80 над Цървена Звезда в среща от 28 кръг.

Майк Джеймс реализира 20 точки в този двубой, за да измести от първото място в класацията при най-добрите стрелци легендата Василис Спанулис (б.а. – който има общо 4455 точки). Така 33-годишният баскетболист може да се похвали с общо 4464 точки в турнира на богатите в своя 10-ти сезон.

В кариерата си досега той преминава още през тимове като Баскония, Панатинайкос, Армани Милано и ЦСКА Москва. Майк Джеймс достига до тази граница в общо 271 мача в Евролигата в сравнение с 358 двубоя на Василис Спанулис за Олимпиакос и Панатинайкос.

В своята кариера Майк Джеймс има средни показатели от 16 точки, 3.2 борби и 4.5 асистенции. През този сезон американецът записва средно по 19.3 точки, 4.4 борби и 5.2 асистенции в общо 28 мача на Монако в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани