11.8 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоБългарияДимитър Ангелов: За да си оправим баскетбола, трябва да оправим и него,...

Димитър Ангелов: За да си оправим баскетбола, трябва да оправим и него, и съдийството

Критерият не е еднакъв, смята треньорът на Левски

Искам да поздравя Спартак, който игра мъжки и се бори, дойде в нашата зала и се опита да играе баскетбол. Искам да поздравя и нашия отбор за начина, по който игра и успя да преодолее външни фактори. Относно моето изгонване, свирят се две технически нарушения на пейката, аз се водя помощник-треньор и трябва да напусна терена. Аз съм много коректен, дълго време премълчавах много неща, за да дам знаци на хората, които управляват българския баскетбол и да вземат решения. Говорих с Георги Глушков преди два дни и му обясних на четири очи за какво става въпрос. След мача с Академик Пловдив споменах за изключителното некоректно съдийство. Обичам да казвам нещата такива, каквито са. Всички, които ме познават, знаят, че не премълчавам. Същото се случи и в мача срещу Рилски спортист, преглътнахме го. Това днес бе извън всякакви граници”, заяви Димитър Ангелов след успеха на своя Левски над Спартак с 82:69.  

„Когато беше ерата на Левски Лукойл, всички отбори скачаха срещу нас и пускаха декларации за съдийство и подпиране. От утре ще е наш ред. Лично аз ще подготвя видеото, за да видим дали това, което свиреха съдиите е коректно, защото за мен съдийството в България е на много ниско ниво и това пречи за развитието на баскетбола. Не казвам, че някой е виновен и че е свирил лошо. Трябва да се вземат кардинални решения. Не може в Балканската лига да се свири перфектно, а тук в почти всеки мач да има такива неща. Аз следя всичко и знам за какво става въпрос. Трябва да се вземат мерки. Всички очакваха Левски да е сринат, но той не е. Сега някои хора искат да смачкат Левски, но няма кой да го смачка. Не съм емоционален, защото това отдавна го мисля. Просто днес беше денят, в който трябваше да го кажа“, добави бившият национал, който не бе на пейката на своя тим в последната част на срещата, тъй като бе изгонен в края на третия период.   

Критерият не е еднакъв. Не може в единия двубой да играем твърдо, а в другия – меко. Трябва да има някакъв критерий. Играем твърдо, пускаме контакти – окей. Аз какво да им обясня вътре в съблекалнята?! Може би някои хора се чувстват засегнати, но нещата просто не може да продължават така. За да си оправим баскетбола, трябва да си оправим и него, но и съдийството. Това е мое лично мнение на база на опита ми вече 25 години в баскетбола„, смята Димитър Ангелов. 

Левски се пребори със Спартак Плевен

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани