17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: ФИБА не уважи молбата на Турция за преиграване на мача...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: ФИБА не уважи молбата на Турция за преиграване на мача с Грузия

От международната централа разследват нападението над Фуркан Коркмаз

ФИБА не прие възражението на Турция относно резултата на двубоя от група А срещу Грузия, който се игра в Тбилиси в неделя вечерта и бе спечелен от домакините с 88:83 след две продължения. Оспорването на тима от южната ни съседка бе заради отнети 22 секунди от редовното време през последната част, случило се след изгонването на Дуда Санадзе и Фуркан Коркмаз.

От международната централа признаха, че има грешка, но не и че има достатъчно доказателства, че тя би повлияла на крайния резултат.

„Въпреки че наистина имаше грешка при измерване на времето по време на 4-тата част на мача, турската федерация не успя да установи в контестацията си съгласно Официалните баскетболни правила, че ако не беше грешката при измерване на времето, резултатът щеше да бъде различен. Това означава, че жалбата от турска страна, възразяваща срещу резултата от двубоя, е отхвърлена”, гласи решението на ФИБА.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Скандал в Тбилиси: Нападнаха играч на Турция

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Грузия мина през ада, но оцеля срещу Турция след две продължения (ВИДЕО)

Освен това, стана ясно, че ФИБА разследва случката около нападението над турския национал Фуркан Коркмаз в коридора на залата в Тбилиси.

От ФИБА добавиха още, че няма да налагат наказания на Ергин Атаман, Фуркан Коркмаз и Дуда Санадзе, които бяха изгонени по време на срещата Турция – Грузия. От централата искат да успокоят духовете в грузинската столица.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани