11.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияТрета победа за ЦСКА-2 в ББЛ А група

Трета победа за ЦСКА-2 в ББЛ А група

"Червените" обърнаха Политехника

ЦСКА-2 записа трета победа за сезона в ББЛ А група. В мач от регион Запад, който се изигра в столичната зала „Триадица“, тимът надви Политехника с 88:86. Баскетболистите на Христо Ценов изоставаха с 18 точки през третата част, но направиха обрат в последните минути.

Двата тима многократно си сменяха водачеството в началото, като разликата така и не надвиши 5 точки и след 10 минути игра резултатът отново бе равен – 24:24. Политехника обаче имаше предимство в подкошието, възползва се от многото пропуски на съперника и след като водеше почти през цялата втора четвърт, на почивката се оттегли при 47:39 в своя полза.

Баскетболистите на Ивайло Константинов заиграха много силно след паузата и дръпнаха с 18 точки, а преди последната част водеха със 73:59. „Червените“ обаче не се отказаха и след серия от 16-2 на старта на заключителния период заличиха цялото си изоставане. Малко след това те стигнаха и до пълен обрат. Играта продължи кош за кош, а 23 секунди преди края „армейците“ водеха с 2 точки – 88:86. До края Политехника имаше няколко възможности да отбележи, но не се възползва.

Мартин Русев бе най-резултатен за победителите с 29 точки. Александър Александров отбеляза 23 плюс 9 борби. С 18 точки и 9 борби се отчете Владимир Нанкински.

За Политехника, който бе и с по-къса ротация в мача, Стефан Георгиев бе най-добър с 26 точки и 16 борби. Омар Ел-Аюби вкара 19 и овладя 14 борби. Иван Николов остана с 14 точки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани