19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияДимитър Ангелов: Нямаме възможност на този етап да взимаме други играчи

Димитър Ангелов: Нямаме възможност на този етап да взимаме други играчи

Имаме сплав от млади играчи, които накрая решиха мача, както и опитни такива, които в тежките моменти повеждат отбора, заяви треньорът на Левски

„Ние имаме сплав от млади играчи, които накрая решиха мача, както и опитни такива, които в тежките моменти повеждат отбора – като Златин Георгиев, Асен Великов, Алън Арнет, Димитър Маринчешки. Те в тежките моменти поемат щафетата от младите. Аз предпочитам да имам по-малко чужденци, но качествени, и да попълвам тима с млади български баскетболисти, на които да давам шанс. Така че ние се спряхме на варианта с двама класни чуждестранни състезатели, които миналата година показаха, че са достойни за Левски. По тази причина решихме да ги запазим и този сезон. Те дават разликата в отбора. Не подценявам другите, но гледате, в европейския баскетбол американците дават разликата“, заяви треньорът на Левски Димитър Ангелов след победата над Балкан с 69:64 в мач от 2 кръг в НБЛ през 2023/2024.

„Успяхме да покрием липсата на Алекс Симеонов в този мач. Той е един от най-добрите играчи на своята позиция, заедно с Димитър Димитров. Един мач успяхме, но не можем постоянно. Ще намираме начини с различни тактически варианти да запълни някой тази липса, но ние бяхме наясно, че Алекс няма да остане при нас. Той е прекалено добър играч, за да остане при нас. Нямаме възможност на този етап да взимаме други играчи. Ако се появи някъде финансов стимул, може, но за момента не“, добави наставникът на „сините“.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани