13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛевски обърна Балкан в края и взе дербито на кръга

Левски обърна Балкан в края и взе дербито на кръга

Силна серия в последната четвърт на двубоя в зала "Триадица" донесе успеха на "сините"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски спечели за втори пореден път в НБЛ през 2023/2024. В столичната зала „Триадица“ отборът на Димитър Ангелов победи Балкан с 69:64 в дербито на 2 кръг в родния елит през 2023/2024. Столичани са с баланс от 2-0, докато ботевградчани са с 1-1.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет отбеляза 14 точки за Левски плюс 8 борби. Джон Флорвиъс се прибра в съблекалнята със същия точков актив в добавка към 7 борби. Златин Георгиев се разписа с 11 точки. Марио Боянов приключи с 10.

Илиян Пищиков бе най-добър за Балкан с 14 точки. Мартин Сотиров остана с 10.

РАЗВИТИЕТО: Двата отбора си размениха по една част през първото полувреме, като след изиграването му Левски все пак бе напред с 35:33 след два успешни наказателни удара на Джон Флорвиъс. След паузата шампионите направиха серия от 12-4, дело на Девин Харис, Мартин Сотиров, Малик Топин и Майки Диксън, за да излязат напред с 44:39. Домакините отвърнаха чрез Момчил Кадиев и Алън Арнет за 43:45, но от другата страна Карл-Йохан Липс не сбърка за 47:43 в полза на Балкан. В последните 10 минути ботевградчани увеличиха преднината си до 7 точки след кош на Димитър Димитров. Левски обаче не се отказваше и след 11 безответни точки, дошли от Златин Георгиев, Момчил Кадиев, Марио Боянов, Джон Флорвиъс и Алън Арнет, си върна лидерството за 66:59. До финалната сирена „сините“ не допуснаха нов обрат.

И ОЩЕ: Дебют за отбора на Петър Златанович направи центърът Малик Топин, който се задържа в игра 28 минути и в тях се разписа със 7 точки, 6 борби, 1 открадната топка и чадър.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 октомври Левски ще гостува на Берое, докато два дни по-рано (б.а. – на 21-ви) Балкан ще бъде домакин на Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани