8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориНационалите до 20 г. на 1/4-финал на европейското, въпреки загубата от Ирландия...

Националите до 20 г. на 1/4-финал на европейското, въпреки загубата от Ирландия (видео)

Младежите спечелиха своята група C на турнира в Тбилиси

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният отбор на България за младежи допусна първа загуба на европейското първенство, Дивизия Б, което се провежда в Грузия. В Тбилиси селекцията на Георги Младенов отстъпи на Ирландия със 72:75 в мач от група C на турнира.

И ОЩЕ: Младите „лъвове“ имат в актива си и 2 победи, което ги поставя на първа позиция в този поток. Това означава, че на 1/4-финалите, на 22 юли националите до 20 г. ще спорят с Финландия.

НАЙ-ДОБРИ: Константин Костадинов даде тон на България, след като се отчете с 24 точки и 9 борби. Мартин Ангелов добави 11. Берк Мехмед се отчете с 9 точки и 5 борби. Дамян Минков вкара 8. Емил Стоилов приключи със 7 точки и 11 борби.

Самуел Ола-Олува бе най-добър за Ирландия с 19 точки и 7 борби. Шон МакКарти финишира с 15.

РАЗВИТИЕТО: Националите до 20 г. взеха аванс още в началото, а след едно полувреме игра водеха с 10 точки, фиксирайки 35:25 в своя полза. След паузата обаче ирландците се възползваха от грешки на тима ни и направиха пълен обрат за 53:50 в края на третия период. В последна четвърт съперникът излезе напред с 13 точки, но младежите не се отказаха и Константин Костадинов, Мартин Ангелов и Берк Мехмед сведоха пасива на отбора ни до 3 точки, но за повече нямаше време.

СТАТИСТИКА ОТ ИРЛАНДИЯ 20 – БЪЛГАРИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани