11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияДимитър Ангелов: Не можем да играем баскетбол със страх

Димитър Ангелов: Не можем да играем баскетбол със страх

Можехме да играем по-добре, но ЦСКА не е случаен тим, каза още треньорът на Левски

„Няколко са причините за загубата. Не влязохме добре в мача, бяхме много сковани, необяснимо за мен. Ние сме отбор, който никога не е изпитвал притеснение срещу кого играе. Това се отрази на нападението, изиграхме много лоша втора част. Високите ни хора натрупаха лични нарушения, ние нямаме възможност, заради късата ни ротация. Това ни попречи, разликата от втората част се задържа до края на мача. Когато добавим пропуснатите наказателни удари и отворените стрелби… Не можем да вкараме, а те ни връщат тройка през ръка, това е баскетболът. Можехме да играем по-добре, но ЦСКА не е случаен тим. Поздравления за тях, справиха се“, бе мнението на треньора на Левски Димитър Ангелов след загубата от ЦСКА със 72:85 в първото за сезона Вечно дерби в НБЛ.

На полувремето казах на моите играчи, че не можем да играем баскетбол със страх. Всичко друго мога да простя – технически грешки и лоши решения. Отбор, който не иска да се бори и да играе агресивно, няма как да стане. Това е моята философия за баскетбол. Не катастрофа това, че сме загубили един мач. Не сме паднали от тим в ББЛ А група. ЦСКА е сериозен отбор. Не говоря за бюджети и селекции, където нещата стават съвсем други, така че това е нормално. Имаха ден, вкараха тежки стрелби, ние не успяхме да се справим под коша и това е“, каза още бившият национал.

„Не искам да коментирам работата на съдиите. Така са видели и преценили, просто ми се стори, че при една ситуация не свирят фаул и кош, а при друга дават обратното. Едни и същи ситуации се свирят по два различни начина. Нямам претенции. Баскетболът е динамична игра, така че нещата са доста равностойни в първенството. Надявам се да сме здрави, Димитър Маринчешки изкълчи глезен преди тренировка вчера. Опита се момчето, но при четирите лични нарушения на Джон Флорвиъс нямаше кой да влезе в игра. Нямахме варианти„, добави наставникът на „сините“.

Ние не играхме лоша защита, но точките, които получихме бяха в края на мача, когато разликата беше голяма. Все пак играхме срещу тим с добри реализатори и класни чужденци. Нормално да ни вкарват. Щом хора от щаба на Академик Пловдив са били в залата, значи трябва да сменяме системите. Ще починем първо и след това ще мислим за този мач“, сподели Димитър Ангелов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани