15.2 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоБългарияЦСКА взе първото за сезона в НБЛ Вечно дерби (видео)

ЦСКА взе първото за сезона в НБЛ Вечно дерби (видео)

"Червените" нанесоха първо поражение на Левски в родния елит през 2023/2024

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА спечели първото за сезона Вечно дерби в НБЛ през 2023/2024. В столичната зала „Триадица“ селекцията на Росен Барчовски се справи с Левски с 85:72 като гост в последен мач от 4 кръг в родния елит. „Чeрвените“ са с баланс от 3-1, колкото имат и „сините“.

И ОЩЕ: „Армейците“ бяха без Маркъс Хамънд и Венцислав Петков, които имат здравословни проблеми. Дебют с екипа на ЦСКА направи Божидар Аврамов, като регистрира 6 точки, 5 борби и 6 асистенции.

НАЙ-ДОБРИ: Кейлъб Уесън даде тон на ЦСКА с 24 точки и 9 борби. Брандън Йънг добави 20 и 9 асистенции. Васил Бачев се разписа с 15 точки. Георги Боянов оформи дабъл-дабъл – 13 и 10 борби.

Златин Георгиев бе най-резултатен за Левски с 18 точки и 5 асистенции. Алън Арнет го последва със 17. С по 12 точки приключиха Момчил Кадиев и Джон Флорвиъс, като вторият грабна и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало ЦСКА все пак стигна до преднина след серия от 6-0, дело на Георги Боянов, Иван Спиров и Брандън Йънг, за да излезе напред с 20:14 в края на първата част. През втория период „червените“ увеличиха аванса си до 14 точки, водени от Кейлъб Уесън. „Сините“ отговориха чрез Асен Великов, Златин Георгиев и Алън Арнет, за да фиксират 29:38 след 20 минути игра, макар че изпитваха проблеми, заради натрупани лични нарушения на Димитър Маринчешки и Джон Флорвиъс.

След паузата Левски не се отказваше и обърна до 49:48 след успешни акции на Алън Арнет, Димитър Маринчешки, Златин Георгиев, Асен Великов и Момчил Кадиев. ЦСКА обаче използва точната стрелба от далечна дистанция на Брандън Йънг, Васил Бачев и Божидар Аврамов, за да си върне лидерството за 59:51. През последната четвърт отборът на Росен Барчовски отново дръпна с 10 точки след тройка на Васил Бачев. Левски отвърна с 6 безответни точки, дошли от Лъчезар Димитров и Джон Флорвиъс, за 66:71. Напрежението се покачи след отсъден фаул на Лъчезар Димитров, което доведе до несъгласие от страна на лагера на домакините, а това и до изгонването от залата на президента на Левски Константин Папазов. До финалната сирена ЦСКА не изпусна инициативата и чрез Кейлъб Уесън, Георги Боянов и Брандън Йънг фиксира 85:72 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 ноември от 19.00 ч. ЦСКА ще приеме Черно море Тича, докато два дни по-късно (б.а. – на 6-ти) от 19.00 ч. Левски ще гостува на Академик Пловдив. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЦСКА

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани