Росен Барчовски: Класата си каза думата

Необходимо е всички ние, треньорите, да поработим малко и да вдигнем нивото, смята наставникът на ЦСКА

258

ЦСКА спечели с повече класа и опит. Трябва да съм честен, с такъв състав разполагаме, но се играе трудно срещу отбор, при който няма напрежение, не се предава и е много обигран. Видяхте, че на няколко пъти се опитахме да пречупим домакините, но не успяхме. В крайна сметка класата си каза думата, това е основното„, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след успеха над Левски с 85:72 в последния мач от 4 кръг в НБЛ.

Относно Кейлъб Уесън, той е много талантлив и умен играч, но все още е неопитен. Недопустимо е да прави трето лични нарушение и след това да получава технически фаул. Това ни променя състава. Предимството, което ние имахме с четирите лични нарушения на Джон Флорвиъс, го загубихме. Това е недопустимо. Едно от наказанията в нападение беше да погледнем коша малко по-смело от тройката, защото имахме само една тройка през първото полувреме. Това се случи чрез Васил Бачев, но той и заради това е в нашия отбор. Много силен Брандън Йънг, въпреки че все още не е във форма. Най-неприятното беше болестта на Маркъс Хамънд и след това на Венцислав Петков. Ако не бяхме получили този шанс да се появи Божидар Аврамов, щеше да ние много трудно. Той е на една седмица тренировки, но стоя много добре и мъдро, доста ни помогна“, добави наставникът на „червените“ след победата във Вечното дерби.

Имаме два проблема. Ние изобщо не играхме толкова подредено и организирано, защото Божидар е нов играч. Наложи се Георги Боянов да играе на необичайни постове, както и Виктор Георгов. Объркаха ни се много нападенията. С времето всичко ще си пасне, по-тревожното е, че имаме 17 точки, получени от грешки. Транзицията ни в защита не беше никак добра, там трябва да обърнем внимание„, каза още Росен Барчовски.

„Домакините започнаха на ръба на риска и с много желание второто полувреме, стреляха смело и успяха да намалят разликата, но тогава се появи нашата класа. Надявам се, че това, че не се учим от историята да не е вярно. Черно море Тича е сериозен отбор. Не става дума за подценяване, такова е първенството. Тези отбори, които се водят за по-силни, не са готови. Нито са обиграни, имат много проблеми, а останалите играят срещу тях с много желание. Имат качества, добри чужденци и нелоши българи. Играят без напрежение„, смята той.

„Факт е, че Черноморец играе много добър баскетбол, но не само този тим. Това важи още за Левски, Спартак, Берое, Ямбол и Шумен. Не искам да ги изброявам, хубавото е, че е много равностойно първенството. Необходимо е обаче всички ние, треньорите, да поработим малко и да вдигнем нивото. Това става с много умна работа. Няма време за празненства, само за почивка“, завърши Росен Барчовски.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКMax Sport
Предишна статияЦСКА взе първото за сезона в НБЛ Вечно дерби (видео)
Следваща статияДимитър Ангелов: Не можем да играем баскетбол със страх
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."