15.7 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоНБАДжа Морант – Новобранец №1 в НБА (видео)

Джа Морант – Новобранец №1 в НБА (видео)

Гардът на Мемфис не остави шансове на конкуренцията

Баскетболистът на Мемфис Джа Морант получи заслужено признание за силната си година в НБА. 191-сантиметровият гард бе избран за Новобранец №1 в лигата през този сезон.

Бившият възпитаник на Мъри Стейт е получил 99 от общо 100 първи места в анкета, проведена между журналисти, които отразяват мачовете в лигата. Това му носи общо 498 точки в подреждането.

Второто място в класацията при най-добрите новобранци в НБА за 2019/2020 е за Кендрик Нън от Маями, който има общо 204 точки. Трети е Зайън Уилямсън от Ню Орлиънс с общо 140 точки.

Бих искал да разбера кой е журналистът, който не ме постави на първо място. Бих искал да му изпратя съобщение и да му благодаря за допълнителната мотивация. Ако някой знае, нека да ми каже”, заяви Джа Морант.

В първия си сезон в НБА 21-годишният баскетболист записва средно по 17.8 точки, 3.9 борби и 7.3 асистенции в общо 67 двубоя на “гризлитата”. Неговият Мемфис пък имаше шанс да влезе в плейофите, но отстъпи на Портланд в директната битка за място в елиминациите.

Вижте го сами:

През 2019/2020 НБА обяви за Защитник №1 Янис Адетокунбо от Милуоки, а Най-прогресиращ играч в лигата стана Брандън Инграм от Ню Орлиънс.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани