11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАКлипърс с ударен старт на полуфиналите на Запад (видео)

Клипърс с ударен старт на полуфиналите на Запад (видео)

Кауай Ленърд даде тон на “ножиците” срещу Денвър

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Клипърс поставиха убедително начало на участието си във втория кръг на плейофите в НБА през този сезон. Селекцията на Док Ривърс се наложи над Денвър със 120:97 и поведе с 1-0 победи в полуфиналите на Запад.

НАЙ-ДОБРИ: Кауай Ленърд отбеляза 29 точки за Клипърс, като бе 12/16 при стрелбата си от игра. Пол Джордж добави 19 и 7 борби. Маркъс Морис се отчете с 18 точки и 5 борби.

Никола Йокич бе най-резултатен за Денвър с 15 точки. Пол Милсап остана с 13 и 9 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: “Ножиците” овладяха контрола над двубоя през втората част, когато лимитираха съперника си до 20 точки, отговаряйки с 38, за да поведат с 69:51 на голямата почивка. След паузата Клипърс не намалиха оборотите и преднината им достигна 29 точки.

И ОЩЕ: Клипърс вече могат да разчитат на Патрик Бевърли. Гардът, който пропусна предишните пет двубоя на тима си заради контузия, се завърна в игра и остави срещу името си 8 точки за 12 минути като титуляр.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи за седем двубоя. Мач №2 между Клипърс и Денвър ще бъде на 6 септември.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани