10.2 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНБАДенвър преодоля съпротивата на Мемфис (видео)

Денвър преодоля съпротивата на Мемфис (видео)

Никола Йокич с още един трипъл-дабъл в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър триумфира в дуела на двата топ отбора в Западната конференция в НБА в момента. На свой терен Нъгетс се наложиха над Мемфис със 105:91, с което регистрираха своя втора поредна и общо 19-та победа в най-силното първенство в света през 2022/2023.

НАЙ-ДОБРИ: Арън Гордън даде тон на Денвър с 24 точки и 7 борби. Брус Браун добави 16 и 5 борби. Никола Йокич оформи втория си пореден трипъл-дабъл – 13 точки, 13 борби и 13 асистенции. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и новобранецът Крисчън Браун след първия си мач като титуляр в лигата.

Джа Морант бе над всички за Мемфис с 35 точки и 10 асистенции. Дилън Брукс вкара 11 плюс 7 борби. Брандън Кларк остана с 10 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Гостите намалиха пасива си до 9 точки в третия период, но Денвър отново си върна двуцифрения аванс, започвайки последния с преднина от 13 точки. В средата на финалната четвърт Гризлис се доближиха след 84:92, но Нъгетс сложиха точка на спора със серия от 13-3. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 декември Денвър ще приеме Портланд, докато Мемфис ще играе срещу Финикс. 

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – МЕМФИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани