8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАДенвър отвори нова страница в клубната си история с първа титла в...

Денвър отвори нова страница в клубната си история с първа титла в НБА (видео)

За първи път от 47 години никой в лигата не блести по-ярко от Нъгетс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След 47-годишно очакване Денвър пренаписа клубната си история и ликува с първа титла в НБА. Селекцията на Майк Малоун триумфира в най-силното първенство в света, след като спечели финалната серия през 2022/2023 с 4-1 победи срещу Маями. Това стана факт след успеха над „горещите“ с 94:89 у дома.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Йокич бе над всички за Денвър с дабъл-дабъл – 28 точки и 16 борби. Майкъл Портър Джуниър добави 16 и 13 борби. Джамал Мъри се отчете с 14 точки, 8 борби и 8 асистенции.

Джими Бътлър бе най-резултатен за Маями с 21 точки и 5 асистенции. Бам Адебайо приключи с 20 и 12 борби. С по 12 точки останаха Макс Струс (8 борби) и Кайл Лаури (9 борби).

КЛЮЧЪТ: Неспособни да се отърсят от упорития си съперник или собственото си напрежение в този мач, Нъгетс не успяха в 20 от първите си 22 изстрела в стрелбата от тройката. Домакините пропуснаха седем от първите си 13 опита от фаул линията, но преодоляха всичко това, за да достигнат до аванс от 7 точки. Това обаче не отказа Джими Бътлър, който наниза 8 поредни точки, за да даде преднина на Маями след 89:88 2 минути преди края. Серия от 6-0, дело на Брус Браун и Кентавиъс Колдуел-Поуп донесе неистова радост в Денвър, а конфети и фойерверки полетяха в „Боул Арена“ след финалната сирена.

И ОЩЕ: Хийт се бореха, но и стрелбата им в този двубой не вървеше. „Горещите“ бяха 34.4% от игра, както и 25.7% от далечна дистанция. Освен това, те загубиха и битката под двата ринга, финиширайки с общо 44 срещу 57 борби за Денвър.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

  1. […] Треньорът на новия шампион в НБА Денвър – Майк Малоун сподели, че неговият отбор не би се задоволил само с един трофей. 51-годишният специалист изведе Нъгетс до първо злато в най-силното първенство в света след 4-1 победи в серията с Маями. […]

  2. […] В родния град на Никола Йокич – Сомбор също се отдадоха на празненства, след като Денвър завоюва златото в НБА. В западната ни съседка наблюдаваха на живо последния мач от финалната серия в най-силното първенс…. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани