5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАНикола Йокич с приза за MVP на финалите в НБА (видео)

Никола Йокич с приза за MVP на финалите в НБА (видео)

Разбрахме как да се защиватаме и благодарение на това спечелихме, заяви лидерът на Денвър след триумфа в НБА през 2022/2023

След 2 награди за MVP в НБА и осем сезона отвъд океана, Никола Йокич стигна до най-сладкия момент в своята кариера, завоювайки първата си шампионска титла с Денвър. Сърбинът бе избран за МVP на финалите в най-силното първенство в света през 2022/2023, след като неговият тим победи Маями с 94:89 у дома.

Сребърният медалист от Олимпиадата в Рио де Жанейро от 2016 г. се присъедини към компанията на Янис Адетокунбо, Дирк Новицки, Тони Паркър, Тим Дънкан и Хаким Олайджуон, които са единствените в историята играчи, спечелили наградата, родени извън границите на САЩ. Освен това, той стана и първият център с този приз след Шакил О’Нийл през 2002 г.

Наградата за МVP на финалите в НБА, носеща името на легендата Бил Ръсел, отиде в ръцете на Никола Йокич, след като той записа средно по 30.2 точки, 14 борби, 7.2 асистенции и 1.4 откраднати топки в серията срещу Маями. Лидерът на Денвър бе 58.3% в стрелбата си от игра, както и 83.8% от линията за изпълнение на наказателни удари в последните пет мача на своя отбор през този сезон.

Работата ни е свършена. Можем да се приберем. Маями разполага със страхотен отбор. Мисля, че са невероятни, аз много ги уважавам. Петият мач не беше от най-зрелищните. Нашата стрелба не вървеше, не успявахме да стигаме до коша, както ни се искаше. В крайна сметка го разбрахме, видяхме какво трябва да направим, как да се защитаваме. Хийт вкараха 89 точки, така спечелихме мача, благодарение на това, заяви Никола Йокич, който отпразнува титлата в НБА заедно със семейството си.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани