9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАДевин Букър прати Финикс на полуфинал на Запад (видео)

Девин Букър прати Финикс на полуфинал на Запад (видео)

Гардът отказа Клипърс след 47 точки в петия мач от серията

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс спечели серията си от първия кръг на плейофите в Западната конференция на НБА в пет мача. „Слънцата“ надделяха над Лос Анджелис Клипърс със 136:130 у дома и сложиха точка на спора в серията с 4-1 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Девин Букър стана първият играч в историята на НБА с най-малко 45 точки и 10 асистенции в решителен последен двубой от серия в плейофите. Гардът остави на сметката на Финикс 47 точки, 8 борби и 10 асистенции, като бе 19/27 при стрелбата си от игра.

От неговите съотборници Кевин Дюрант отбеляза 31 точки плюс 6 борби. Диандре Ейтън също оформи дабъл-дабъл – 21 и 11 борби. Крис Пол се отчете с 15 точки, 5 борби и 7 асистенции.

Норман Пауъл бе най-добър за Клипърс с 27 точки. Мейсън Плъмли се включи от пейката с 20 и 10 борби. Никола Батум остана с 19 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Сънс изнесоха силна трета четвърт, залагайки на нападението, водени от Девин Букър и това даде резултат. Домакините реализираха 50 точки в този период, като 25 от тях бяха на гарда, за да излязат напред със 111:94. В последната част Клипърс се вдигнаха и чрез Норман Пауъл, Мейсън Плъмли и Никола Батум намалиха пасива си до 2 точки за 128:130. Девин Букър и Кевин Дюрант обаче се погрижиха да откажат съперника и да донесат успеха на Финикс.

И ОЩЕ: Девин Букър оглави класацията за най-много мачове с 40 и повече точки в плейофите на НБА с екипа на Финикс.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг на плейофите на Запад Сънс ще се изправят срещу Денвър. Първият двубой от серията ще бъде на 29 април.

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани