13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияДебютът начело на Балкан дойде с победа за Петър Златанович (видео)

Дебютът начело на Балкан дойде с победа за Петър Златанович (видео)

Шампионите си свършиха работата срещу Спартак

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан направи успешен дебютът на новия си треньор Петър Златанович. В своята „Арена Ботевград“ шампионите се справиха със Спартак Плевен с 81:60 в последния мач от 11 кръг в родния елит. Ботевградчани се изкачиха на второ място в класирането с баланс от 8-2, докато селекцията на Тодор Тодоров е на четвърта позиция със 7 победи и 3 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев се отчете с 19 точки и 7 борби за Балкан. Димитър Димитров добави 17. Павлин Иванов се разписа с 14 точки и 5 асистенции. Мануел Суарес завърши с 12 и 9 борби.

Николай Стоянов бе най-резултатен за Спартак със 17 точки. Мартин Маринов вкара 15. Димитър Маринчешки остана с 11 точки и 8 борби.

И ОЩЕ: Станимир Маринов не игра за плевенчани, заради изкълчен глезен. Tравма в хода на срещата получи и Симеон Илиев.

КЛЮЧЪТ: Домакините започнаха агресивно още от самото начало и чрез Христо Захариев, Павлин Иванов, Мануел Суарес и Димитър Димитров поведоха с 23:14 след 10 минути игра. През втория период Спартак сведе пасива си до 7 точки след успешен наказателен удар на Николай Стоянов, но домакините отвърнаха чрез Христо Захариев, Павлин Иванов и Мануел Суарес, за да поставят на таблото 42:29 в своя полза.

След паузата гостите отново се оказаха на 7 точки от съперника след успешни акции на Мартин Маринов, Димитър Маринчешки и Николай Стоянов, но Балкан не се забави и чрез Николай Грозев, Калвин Годфри и Мануел Суарес стигна до 16 точки в своя полза. До финалната сирена „зелените“ не изпуснаха водачеството, за да спечелят за осми пореден път.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Балкан ще почива в следващия кръг, докато на 21 декември Спартак Плевен ще бъде домакин на ЦСКА. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани