23.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоЕвропаДвоен удар за Фенербахче в Евролигата (видео)

Двоен удар за Фенербахче в Евролигата (видео)

Oтборът на Димитрис Итудис елиминира Анадолу Ефес и си проправи път до плейофите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче официално сложи край на ерата на Анадолу Ефес в Евролигата. Селекцията на Димитрис Итудис спечели турското дерби на 33 кръг със 103:86, с което елиминира своя съперник от борбата за елиминациите в турнира на богатите. С този успех „фенерите“ си гарантираха и билет за плейофите в надпреварата, като в момента са на пето място с баланс от 19-14.

НАЙ-ДОБРИ: Найджъл Хейс-Дейвис отбеляза 26 точки за Фенербахче. По 17 добавиха ДеШон Пиер и Тайлър Дорси, като първият грабна и 8 борби. Ник Калатес финишира с 14 точки.

Уил Клайбърн бе най-добър за Анадолу Ефес с 21 точки и 6 борби. Василие Мицич вкара 16. Шейн Ларкин остана с 13 точки и 6 асистенции.

И ОЩE: Половин минута преди края на двубоя треньорът на Ефес Ергин Атаман стисна ръката на своя колега Димитрис Итудис и напусна паркета. Секунда преди финалната сирена пък Уил Клайбърн изтича до пейката на „фенерите“ и бутна един от помощниците на Итудис, а малко след това се отправи към съблекалнята.

Разочарованието в Ефес едва ли е малко, тъй като за последно тимът не игра в плейофите на Евролигата през 2017/2018 (б.а. – изключение прави само 2019/2020, когато сезонът не се доигра, заради пандемията от коронавирус).

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 април Фенербахче ще гостува на Цървена Звезда, докато ден по-късно Анадолу Ефес ще играе с Монако.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани