18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаДатчани сред съперниците на Спартак в Европейската северна лига

Датчани сред съперниците на Спартак в Европейската северна лига

Свендборг Рабитс се включва в надпреварата

Спартак ще има още един съперник в група А на Европейската северна лига. Сили с тима от Плевен, както и с Бристол Флайърс, Апоел Беер Шева, Ландстеде, Люблин, Тарту Рок и Ювентус Утена ще мери и Свендборг Рабитс (Дания).

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

Клубът е създаден през 1958 г. Отборът играе домакинските си срещи в Свендборг. Във витрината си има 1 титла и 4 Купи на Дания. За последно тимът участва в турнира Еврочалъндж през 2008/2009 (б.а. – последният вече не съществува).

Залата на Свендборг Рабитс е известна като „Заешката дупка“ и разполага с капацитет от 1922 седящи места. Свендборг се намира на остров Фюн или на 195 км. югозападно от Копенхаген.

Очаква се съвсем скоро програмата в група А на Европейската северна лига да бъде обновена.

Спартак ще започне участието си в турнира утре (11 октомври) с мач срещу Бристол Флайърс (Великобритания) в зала „Балканстрой“. Срещата е с начален час 19.00 и ще бъде предавана пряко в ефира на TV1 и в Youtube канала на Европейската северна лига.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани