12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориГърция разплака Никос Галис и Словения в една вечер (видео)

Гърция разплака Никос Галис и Словения в една вечер (видео)

Двама с контузии в лагера на еврошампиона от 2017 г.

Гърция записа още една победа в подготовката си преди световното първенство. В Атина селекцията на Димитрис Итудис се справи със Словения с 88:77 във втората контрола между двата тима, която се игра в рамките на няколко дни.

Динос Митоглу бе най-добър за Гърция и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 14 борби плюс 6 асистенции. Бившият съотборник на Александър Везенков в Олимпиакос Михалис Лунцис добави 17 и 5 борби. Никос Рогкавопулос се отчете с 10 точки и 6 борби.

За Словения Лука Дончич бе най-резултатен с 18 точки, но той не се появи на паркета през второто полувреме, заради контузия. Клемен Препелич остана с 12.

Проблемите за еврошампиона от 2017 г. се увеличиха с още един, след като Влатко Чанчар също не доигра срещата. Шампионът в НБА с Денвър от миналия сезон нарани дясното си коляно след забивка в последната част.

Преди началото на двубоя гръцката федерация отдаде почит на една от големите фигури в историята на играта в южната ни съседка и на европейския баскетбол Никос Галис. Неговият №4 завинаги бе изваден от употреба, а 66-годишният бивш играч не успя да сдържи сълзите си. Събитието бе уважено още от генералния секретар на ФИБА Андреас Заклис и от президента на гръцката централа Вангелис Лиолиос.

СТАТИСТИКА ОТ ГЪРЦИЯ – СЛОВЕНИЯ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани