13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаЖалгирис унищожи Фенербахче (видео)

Жалгирис унищожи Фенербахче (видео)

Литовците приключиха със съперника след 16 тройки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Жалгирис изравни собствения си рекорд за победа с най-голямата разлика в Евролигата. Литовският шампион мина през Фенербахче с 99:62 у дома в мач от 15 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Огъстин Рубит наниза 18 точки за Жалгирис. Мариус Григонис добави 12 и 7 асистенции. С по 11 точки се разписаха Найджъл Хейс, Артурас Милакнис и Мартинас Гебен.

Нандо Де Коло бе най-резултатен за Фенербахче с 14 точки и 6 борби. Джеръл Еди остана с 12.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Домакините доминираха под двата ринга, като овладяха 41 срещу 23 борби за турския гранд. Освен това, Жалгирис приключи с по-добра успеваемост от далечно разстояние – 16/30 срещу 7/25 за съперника.

И ОЩЕ: Това бе трети пореден успех за литовците, които имат баланс от 8-7 и са осми в класирането. “Фенерите” са 15-ти и имат в актива си 5 победи и 10 загуби.

“Ако не сте гледали мача, то крайният резултат ви казва всичко. Мога само да поздравя Жалгирис, който е пример за отборна игра. Нямам повече какво да добавя”, лаконичен бе наставникът на Фенербахче Игор Кокошков.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 декември Фенербахче ще приеме Олимпиакос на Александър Везенков, а Жалгирис ще играе с Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани