15.8 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт заложи на изпитано оръжие срещу Лейкърс за 1-1 на Запад...

Голдън Стейт заложи на изпитано оръжие срещу Лейкърс за 1-1 на Запад (видео)

Уориърс нанизаха 21 тройки за първи успех в полуфиналите в конференцията си

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт достигна до равенство в 1/2-финалната плейофна серия в Западната конференция на НБА. Уориърс наложиха волята си над Лос Анджелис Лейкърс със 127:100 у дома за 1-1 победи в елиминациите отвъд океана.

НАЙ-ДОБРИ: Клей Томпсън реализира 30 точки за Голдън Стейт, включително 8 тройки. Стеф Къри оформи дабъл-дабъл – 20 и 12 асистенции. ДжаМайкъл Грийн финишира с 15 точки.

Леброн Джеймс бе най-добър за Лейкърс с 23 точки и 7 борби. Руи Хачимура се включи от пейката с 21 и 5 борби. Антъни Дейвис остана с 11 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Въпреки че „езерняците“ поведоха с 33:26 в края на първата част, това не притесни шампионите. Голдън Стейт мина границата от 40 точки във втория и третия период за 84:47 в тях, за да овладее инициативата. Така селекцията на Стив Кър за първи път в клубната си история имаше две четвъртини с по 40 точки в един и същи плейофен мач, приключвайки срещата с общо 21 тройки.

И ОЩЕ: Уориърс подобриха рекорд в НБА за най-много отбелязани тройки в първите два двубоя от плейофна серия – общо 42 точни стрелби зад дъгата. Предишният бе на Кливланд, който през 2016 г. вкарва 40 тройки срещу Атланта.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести в Ел Ей за два мача. Първият от тях ще бъде на 7 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани