20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориГеорги Иванов заслужи приза Спортист с увреждания за 2022 г. в България

Георги Иванов заслужи приза Спортист с увреждания за 2022 г. в България

Националът над всички с общо 250 точки

Баскетболен се оказа и върхът в класацията за Спортист с увреждания за 2022 г. Националът Георги Иванов бе определен за победител, след като получи общо 250 точки в допитването.

 

Георги Иванов си заслужи шанса да играе в едно от най-силните първенства в Европа – в Италия. Към момента той е част от отбора на Левски, с който стана шампион в последното издание на първенството на колички през октомври. В него той се превърна в MVP, Най-добър реализатор и Най-добър подавач.

С Левски Георги Иванов участва и в турнир от Балканската лига на колички, където отново бе сред най-добрите.

Георги Иванов се изявява и с националния отбор на България на европейското първенство в Сараево през юни, където тимът ни финишира трети в Дивизия C.

„Не мога да повярвам. Не съм плакал от години, разревах се като малко дете. Не съм очаквал такова нещо, Християн, другите – те са шампиони. Не съм си и мечтал за такова нещо! Не знам какво да кажа! Огромно благодаря на всички, които гласуваха!“, каза емоционално роденият през 1994 г. баскетболист пред БФБ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани