9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков за Спортист №1 на България: Доволен съм много, че младите...

Георги Глушков за Спортист №1 на България: Доволен съм много, че младите имат истински пример

Признанието за националния отбор също е огромно, допълва президентът на БФБ

Президентът на БФБ Георги Глушков посрещна новината за триумфа на Александър Везенков и Георги Иванов в Анкетата за Спортист на годината с усмивка и в компанията на бащата на Везенков – Сашо Везенков. Както по-рано бе обявено, Александър Везенков триумфира в традиционната анкета сред спортните журналисти и заслужи най-голямото спортно признание в България с голяма преднина. Георги Иванов пък стана Спортист №1 с увреждания, докато националният отбор за мъже е втори за годината.

Александър Везенков е Спортист №1 на България за 2022 г.

Радостен съм. Това е уникален успех. Хората да оценят неговия принос за баскетбола, неговата изява в последните години … Голям успех. Но и задължаващ. Сега трябва да видят младите. Пътят е осветен, само трябва да си отворят широко очите. Доволен съм много, че младите имат истински пример, сегашен, без да се връщаме в миналото. Трябва само да вървят упорито напред. Могат. Това е посланието на този успех“, коментира Георги Глушков.

Националният отбор в Топ 3 на тимовете у нас за 2022 г.

„Признанието за националния отбор също е огромно. След толкова години в силна конкуренция, с много себераздаване и упорита работа. Сега – пътят е осветен за младите, само остава да тръгнат и да вървят по него“, добави единственият засега българин, играл в НБА.

Георги Иванов заслужи приза Спортист с увреждания за 2022 г. в България

По адрес на успеха на Георги Иванов, Георги Глушков каза:

Успехът и стремежът на Гошко са за пример. Той и всички от отбора ни по баскетбол на колички дават пример за ентусиазъм и самоотверженост. Те работят много, мечтаят и постигат. Имаме вече трасиран път.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани