16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориНационалният отбор в Топ 3 на тимовете у нас за 2022 г.

Националният отбор в Топ 3 на тимовете у нас за 2022 г.

"Лъвовете" се наредиха на второ място в допитването, след като събраха общо 160 точки

Мъжкият на национален отбор се нареди в Топ 3 на тимовете в България за 2022 г. Това стана, ясно след като организаторите обявиха победителите в анкетата за Спортист на годината, като тази награда за първи път от 64 години насам е за баскетболист – националът Александър Везенков.

Александър Везенков е Спортист №1 на България за 2022 г.

Съставът на Росен Барчовски зае второто място в допитването до представителите на медиите с общо 160 точки. Отбор на годината стана националният ансамбъл по художествена гимнастика, който спечели първото място с общо 630 точки. Топ 3 допълва отборът по щафетно плуване 4х200 м със 120 точки.

Националите прекъснаха 11-годишна суша без участие на европейско първенство. На шампионата на Стария континент тази година „лъвовете“ финишираха пети в своята група с баланс от 1-5. В крайното класиране на турнира те останаха 20-ти.

През годината националите имаха още участия в световните квалификации, както и в предварителните пресявки за Евробаскет 2025.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани