14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАГеорги Глушков за Везенков: Преди време му пожелах да отиде в НБА,...

Георги Глушков за Везенков: Преди време му пожелах да отиде в НБА, а сега знам, че това е мисия (видео)

Не трябва да се притеснява от нищо, просто трябва да бъде себе си, каза още пред bTV президентът на БФБ

Президентът на федерацията ни по баскетбол Георги Глушков е първият българин, докоснал се до магията на НБА. Глушков игра за Финикс Сънс през сезон 1985/86, а Везенков ще облече екипа на Сакраменто Кингс през следващия сезон.

„Това е дълго чакана новина. Аз бях сигурен, че ще се случи още преди няколко месеца. Американците го искат много. Това е истината. Радвам се, че прие това предизвикателство. Ние ще го подкрепяме и ще бъдем най-верните му фенове„, коментира пред bTV Глушков.

Според първия човек в родния баскетбол Саша е умен, работлив и амбициозен – все качества, които ще му помогнат да успее.

Успехите на Олимпиакос се дължат главно на него. Стана най-добрия играч в Евролигата. Това е нещо изключително. Показа постоянство, което го дърпа напред. Също така се радвам, че журналистите оцениха качествата и труда му през всичките тези години и той стана спортист на годината“, признателен е Глушков.

Убеден е, че младите трябва да следват примера на национала. „Във всички спортове има по един фар, който свети в далечината. Везенков е един от тях. Последните 4-5 години много щедро показва пътя на младите. С този връх, те ще бъдат убедени, че това е пътят и трябва да го следват„.

„Преди време му пожелах да отиде в НБА, а сега знам, че това е мисия – да направи това, което аз не успях – да остави ярка следа там„, не крие вълнението си президентът на БФБ.

А какъв съвет би му дал преди първия мач?

„Да бъде здрав и да ни радва. Трябва да знае, че там всеки ден е борба. Това е НБА! През следващите години той ще трябва да се откаже от много неща в живота, които обикновените хора могат да си позволят. Това е задължително. Първият мач винаги е много особен, нямам съмнения за него. Не трябва да се притеснява от нищо. Просто трябва да бъде себе си„, оптимист е Георги Глушков.

Цялото интервю на колегата от bTV Валери Генов с Георги Глушков можете да видите тук

ПрезGoogle
ИзточникbTV/Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани