15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков за Везенков и НБА: Ние сме зад него и ще...

Георги Глушков за Везенков и НБА: Ние сме зад него и ще бъдем първи негови фенове

Младите могат да гледат, да се учат, да искат, да мечтаят, допълва президентът на БФБ

Първият българин, играл в Националната баскетболна асоциация (НБА) и настоящ президент на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви, че е сигурен, че Александър Везенков ще успее в НБА. Най-добрият български баскетболист в момента ще облече екипа на Сакраменто Кингс през следващия сезон.

За мен няма изненада. Няма изненада, не защото съм вътрешен човек, а беше ясно, че нещата вървят натам, те го оценяват“, заяви пред БТА Глушков.

„След този сезон, който направи беше ясно, че натам му е пътят, че го искат. Радвам се, че той избра, защото наистина можеше да избира„, каза още Георги Глушков и продължи по повод Александър Везенков:

Той е боец, винаги е работил сериозно и знае, че всеки връх е тежък за изкачване. На него пътят му е да остави голяма следа в българския баскетбол. Според мен, на него това му е мисия. Той бе фар в последните пет-шест години на всички млади българи как се работи, как се постигат резултати – с постоянство, с труд, с талант. Той бе фарът на тези момчета, а сега е на по-високо ниво и ще бъдем свидетели от по-далечно разстояние. Но младите могат да гледат, да се учат, да искат, да мечтаят. Това е нещо много силно. Приел е предизвикателството.“

Георги Глушков е разговарял преди дни с Везенков и е изразил подкрепата си към неговия избор.

„Имах разговор с него преди няколко дни и казах какво мисля по въпроса, така че изборът беше негов, аз му казах, че ще бъде подкрепен от всички каквото и да направи, че неговият избор е правилен. Ние сме зад него и ще бъдем първи негови фенове. Гордеем се, че той има качества да постигне много добри резултати, да стане един от добрите играчи в НБА. Аз съм убеден в това нещо. Пожелавам му само да бъде здрав. Той е много умен, много трудолюбив и талантлив. Тези качества са достатъчни и предостатъчни да вдигне имиджа на българския баскетбол и отвъд океана. Да сбъдне една своя мечта„, разкри президентът на БФБаскетбол.

Попитан какво е най-трудното в НБА, Глушков коментира:

„В НБА има много силна конкуренция, но Европа се доближи много до американския баскетбол. Може би в някои отношения Европа има и много силни страни, които в момента в Америка ги оценяват. Много европейски играчи успяха с европейските си качества да се впишат много, много сериозно в американския баскетбол. Всеки ден е борба там, но трябва да знаем, че когато човек е тръгнал да покорява върхове, всеки ден трябва да се доказва. Той знае това нещо, минал е по такъв път. Сигурен съм, че той ще успее.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани