12.1 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНБАВ Гърция разкриха детайли по договора на Везенков с Кингс

В Гърция разкриха детайли по договора на Везенков с Кингс

Крилото избра да продължи отвъд океана

Александър Везенков е новият играч на Сакраменто в НБА. Това стана факт по-рано днес, след като американските медии обявиха, че българинът е постигнал договорка с „кралете“ за три години на стойност $20 млн.

Според Fosonline.gr., отвъд океана 27-годишният баскетболист ще взема малко над $3 млн. на година, а не обявените близо $7 млн. Това е така, защото в Калифорния (б.а. – Сакраменто е столица на щата) данъците достигат до 37% (федерални), плюс още 13% (държавни). Сумата е без бонуси и т.н.

Освен това, Кингс ще платят само половина от клаузата за откупуване, заложена в договора на Везенков с Олимпиакос (б.а. – около 1.5 млн. евро) – 750 000 евро. Останалата част от нея се поема от самия играч.

Относно ролята на българина при „кралете“, от Fosonline.gr. отбелязват, че се очаква той да бъде заместник на Кийгън Мъри и да осигури качествени минути, влизайки от пейката.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани