6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: След като ни поведоха 15:0, чак тогава се събудихме

Васил Евтимов: След като ни поведоха 15:0, чак тогава се събудихме

Искам да побеждавамe със защита, обясни треньорът на Черноморец

Аз се опитах да им кажа, че не бяха с настройка за плейофи. Изгоних ги от тренировката. Не ми се беше случвало досега. Мисля, че след като ни поведоха 15:0, чак тогава се събудихме и започнахме да играем баскетбол. За първи път играем срещу система бокс енд уан, която е защита само срещу един играч, а другите четирима са в зона и тотален гипс от наша страна. Значи трябва да реагираме много по-рано, когато виждаме такъв тип защита. След 5-тата минута започнахме да играем баскетбол и както виждате, Спартак Плевен от този момент вкараха 55 точки за 35 минути. Значи всичко това е плод на желание. Всичките да се раздаваме в защита, това направихме, това е разликата, за да спечели мача. Аз им казах, че защитата за мен е най-важното нещо в плейофите. Искам да побеждавамe със защита”, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над Спартак с 89:70 в мач от плейофите в НБЛ.

В нападение пак сме вкарали 90 точки, нападението ще дойде. Имаме най-доброто нападение в България от началото на януари месец, статистически е, не го казвам така просто. Така, че моето притеснение е всичките да се раздават максимално в защита. Нищо не сме направили, спечелили сме нашето домакинско предимство. Битката в Плевен ще бъде жестока. Надявам се да сме готови, защото ще бъде много трудно там. Както видяхте, Спартак имаше желание да ни победят. Особено си пролича в началото на мача. Това е доказателство, че са готови да играят, но след това не можаха да отговорят на нашата защита, защото ние ги доминирахме тотално в дефанзивен план. Иначе борбата спечелихме, доволен съм”, добави наставникът на бургазлии.

На Мунис Туту това му е най-добрият мач от началото на годината. Официално получи и наградата си за най-добър плеймейкър преди мача. Когато той играе така, трудно някой ще ни победи. Беше малко колеблив след Купата, но той разбра, че е време да се играе баскетбол. Най-добрият играч на терена и го поздравявам. Брайс Нзи от пейката е плюс 27, когато той е на терена все едно водим с 27 точки. Ники Титков също се включи много добре. Ники Георгиев също, не вкара някой друг шут, но аз не се притеснявам. Ще дойдат мачовете, когато ще ги вкара и ще бъде още по-полезен”, завърши бившият национал.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани