12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияГеорги Боянов: Победата е благодарение на това, че имахме план за мача,...

Георги Боянов: Победата е благодарение на това, че имахме план за мача, който трябваше да спазим

Защитата е нещото, върху което трябва да работим страшно много, сподели крилото на Черноморец

„Победата е благодарение на това, че имахме план за мача, който трябваше да спазим. По принцип Шумен е доста агресивен, играят бързо и идеята беше да играем по-бавно, по-разумно. За наше щастие в четвъртия период това даде резултат и успяхме да задържим разликата. Както знаем, Васил Евтимов изповядва – Борбата е най-важното. Тази година обаче не се справяме добре и ако съумеем всеки мач да се борим както така, дори с по-добрите отбори в класирането ще имаме шанс да спечелим. Наистина е важен елемент“, сподели баскетболистът на Черноморец Георги Боянов след успеха в Шумен с 94:79 в среща от НБЛ.

Черноморец даде само една част на Шумен (видео)

„Защитата е нещото, върху което трябва да работим страшно много. В нападение имаме 50-60 системи, които са хубави, за всяка една позиция. За всеки играч, който е на терена, да влезе в мача, да започне да вкарва. За мен, целият аспект в защитата имаме нужда да подобряваме постоянно. Аз го повтарям от началото на годината. Миналата година в защита бяхме 2-3 пъти по-добри от тази и върху това трябва да работим основно“, добави крилото, който остави на сметката на бургазлии дабъл-дабъл – 21 точки и 14 борби. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани