20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Извадихме се от изключително трудна ситуация

Людмил Хаджисотиров: Извадихме се от изключително трудна ситуация

Вдигнахме си интензивността през второто полувреме, заяви треньорът на Рилски спортист

Поздравления, че се извадихме от изключително трудна ситуация. Поздравявам и Спартак, който игра много мобилизирано и много добре. Нямаше да е незаслужено и те да спечелят мача. Ние започнахме изключително лежерно и неконцентрирано, колкото и да бяхме говорили. След спечелена Купа досега няма нормален мач, винаги е трудно, изнервено, с липса на концентрация. Човешката психолoгия това представлява. Очаквах, че ще има отпускане, но не очаквах, че ще бъде чак така. Хубавото обаче е, че след такъв спад постепенно намерихме сили да се върнем в двубоя„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Спартак със 79:77.

Рилски спортист и Спартак Плевен си спретнаха дерби до самия край

Беше изключително трудно, но второто полувреме е 47:34 за нас, където доста по-добре играехме в защита, а това ни отвори и повече ситуации в нападение. Движихме повече топката и започнахме да взимаме по-резонни решения. Първото полувреме имахме 11 технически грешки, което е недопустимо за отбор от нашето ниво и класа. Всичко това е свързано с концентрацията и подхода“, добави наставникът на самоковци, които фиксираха 20-та победа в НБЛ през сезона.

Във всеки мач е различно. Днес се случи така, че Деян Карамфилов и Брендън Браун играха повече време на терена заедно. Ей Джей Хес се включи много добре. Вдигнахме си интензивността през второто полувреме. Това беше ключът. Естествено и микроситуации накрая, в които ние вкарахме, а те – не. Имахме и късмет тази вечер“, допълни Людмил Хаджисотиров.

Имаме нужда да работим. Спечелихме Купата, но не сме в оптималната си форма. Имаме резерви, имаме неща, които трябва да подобряваме, както и играчи, които трябва да подобрят играта си. Когато това се случи, отборът ще бъде по-силен и представянето ни ще е по-постоянно“, каза още Удо.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани