9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАГенералният мениджър на Сакраменто: Везенков ще изненада хората

Генералният мениджър на Сакраменто: Везенков ще изненада хората

Монти МакНайър е убеден, че българинът ще убеди в качествата си всички отвъд океана

Сакраменто представи официално преди броени часове Александър Везенков като свое ново попълнение. Според генералният мениджър на Кингс Монти МакНайър, много хора отвъд океана не познават добре качествата на българина. 

„Много хора чуват чуждестранни играчи и не ги познават. След това идват такива играчи като Никола Миротич, Богданович (Боян и Богдан) или Неманя Биелица. Може да се върнете и по-назад към Педжа Стоякович и Хедо Тюркоглу. След това хората тук започват да се вълнуват от тях. Те ще бъдат изненадани, просто не го познават много добре и не знаят какво може„, заяви пред The Athletic Монти МакНайър, който вярва, че Везенков ще убеди всички с изявите си на терена.

От есента Александър Везенков ще стане вторият българин, който ще играе в НБА. Той подписа договор със Сакраменто за три години за около $20 млн. На 27 години крилото ще направи скок в най-силното първенство в света, след като се утвърди като един от водещите играчи на Стария континент в последните години.

Александър Везенков попада в Идеалния отбор на Евролигата в два поредни сезона. През 2022/2023 206-сантиметровият баскетболист стана MVP и Реализатор №1 в турнира на богатите, извеждайки Олимпиакос до финал.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани