13.6 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоНационални отбориВ Германия за издънката на световния шампион в Ботевград: Мегасрам

В Германия за издънката на световния шампион в Ботевград: Мегасрам

Не спестиха критики към селекцията на Гордън Хърбърт

Германският национален отбор претърпя крах и преклони глава за първи път в квалификациите за Евробаскет 2025. Настоящите световни шампиони отстъпиха пред България с 62:67 в „Арена Ботевград“. И докато у нас сензационната победа носи поводи за гордост и неописуема радост, при германците ситуацията изглежда по съвсем друг начин. Местните медии не спестиха своите критики относно представянето на играчите, водени от Гордън Хърбърт.

Сайтът Sport1.de разкритикува сериозно актуалните първенци на света, като взе под внимание изказването на бившия национал в лицето на Пер Гюнтер.

Това беше мач, в който се провалихме шумно. Имахме много играчи, които играеха за себе си. Това не е индивидуален спорт. Ако отбележиш само 18 пъти от 61 опита, е ясно, че не се чувстваш комфортно. Беше много грозен мач“, отбеляза Гюнтер.

Обвинения не липсваха и от страна на Bild. Един от най-разпространяваните ежедневници определи поражението на германците като „мегасрам„.

От Sport.de също обърнаха внимание на поражението на Бундестима, но не бяха толкова крайни. Според авторитетният сайт загубата от „лъвовете“ е груба грешка, докато от sportschau.de написаха, че германските баскетболисти са се посрамили срещу „трикольорите“. 

Както е известно, селекцията на Росен Барчовски нанесе първа загуба на германците от август 2023 г. насам. 

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани