7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаЖаклин Златанова - MVP на финалите в Адриатика

Жаклин Златанова – MVP на финалите в Адриатика

Националката стана първата българка, спечелила този приз в надпреварата

Около 10 дни след като стана MVP в турнира за Купата на България, Жаклин Златанова заслужи още една награда. 190-сантиметровaта баскетболистка бе избрана за Най-полезна състезателка на Финалната четворка в Адриатическата лига, която се проведе в Стара Загора през последните два дни.

Жаклин Златанова стана първата българка, спечелила наградата в турнира. При предишния триумф на Берое през 2019 г. призът бе за Снежана Алексич, а през 2007 г., когато трофеят бе за ЦСКА той отиде в ръцете на Латаша Байърс.

През последните 48 часа Жаклин Златанова допринесе за успеха на Берое и спечелването на трофея. В полуфинала срещу Монтана 2003 националката се разписа с 16 точки и 8 борби, а днес срещу Будучност остави срещу името си 11 точки, 3 борби и 4 асистенции.

За Реализатор №1 на финалите бе обявена Изабела Рамона от Монтана 2003. Най-добър борец на Финалната четворка стана Патриция Бура от Будучност. Наградата за най-добър подавач заслужи Николина Бабич от Будучност. MVP на 2020/2021 в Адриатика пък е Мина Джорджевич от черногорския тим.

Второ злато за Берое в Адриатическата лига (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани