11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Дисциплината е много важна

Любо Минчев: Дисциплината е много важна

Слаб мач, накрая имахме и късмет, заяви треньорът на Спартак

„Ако Николай Стоянов е герой, всичките са антигерои също, защото от 16 точки за нас и мач, който контролирахме… Най-важното нещо, което не трябваше да даваме на домакините, ние им го позволихме и в един момент вкараха 9 безответни точки от транзиция. Ние нямахме нито едно лично нарушение в началото на четвъртата част и смятахме, че мачът е свършил. Поне така изглеждаше отстрани в моите очи, по начина по който моите баскетболисти играеха“, заяви треньорът на Спартак Плевен Любо Минчев след драматичната победа във Варна с 90:86 над Черно море Тича след продължение.

Впоследствие напрежението и след това, че ни поведоха започнахме да играем слабо в нападение. Имаше нервност, но това е нормално, когато си водил с толкова много. В края имахме и късмет. Ние направихме така, че домакините да се върнат, а те направиха така, че да загубят мача с елементарни грешки и ни дадоха възможност да вкараме бързи атаки“, добави наставникът на плевенчани, които са с баланс от 20-8 на третото място в класирането на НБЛ.

Имахме проблем с това как да се играе на смени. След това спейсингът, който трябваше да се бие, имаше определена задача. Мартин Йорданов не е от най-бързите, че да може да пази външните играчи. Когато не може да се пусне долу топката, тогава да се бият центровете. Само измисляхме някакви неща, където…Слаб мач. Черно море се надскочи и вкара два пъти повече при стрелбите си от тройката от това, което реализира средно. Въпреки слабия ни процент, който имахме до полувремето от тройката, ние водихме и контролирахме срещата„, каза още той.

„Джулиън Люис си изпусна нервите. Последният му фаул бе техническо нарушение. Дисциплината е много важна, защото в последните няколко двубоя и Родни Първис допуска да бъде изгонен. В края си говорих с Люис, че не може да бъде изгонен по този начин, това е дисциплина. Дори и съдията да е сбъркал, трябва да запазиш спокойствие, тъй като ще ти дадат техническо и напускаш. Трябва да се въздържаш. Разбирам, аз също съм бил играч и съм си изпускал нервите„, допълни специалистът.

В самото начало казах, че не е въпрос само в мачовете дали са плейофи или от Топ 6. Първоначално е важно всички да са здрави и да се води нормален тренировъчен процес. Дори и да победим Черно море в плейофите, след това ще срещнем по-силен съперник. Когато не ти е добър тренировъчния процес, ще имаш по-сериозни проблеми. Да, ще ни стигнат силите за следващия мач. Цяла година играем така, това не е проблем. Две срещи в рамките на седмица не са проблем в съвременния баскетбол. Важното е да се възстановим и да играем нормално, както досега“, завърши Любо Минчев.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани