11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСпортист с първи трофей в историята си

Спортист с първи трофей в историята си

Тимът от Своге завоюва Купата на ББЛ

Спортист Своге спечели първи трофей в историята си, след като триумфира в турнира за Купата на ББЛ през този сезон. Финалната четворка се проведе този уикенд в Перущица, а в решителния мач днес тимът се наложи убедително над един от основните си конкуренти на Запад Локомотив 2020 с 95:72, след като натрупа солидна разлика от самото начало и не я изпусна.

Победителите получиха Купата и златните си медали лично от президента на българската федерация по баскетбол Георги Глушков. За MVP на турнира бе избран Дамян Стоянов, който завърши с 25 точки и 10 асистенции, въпреки че още в началото получи аркада на веждата.

Турнирът за Купата на ББЛ се проведе за втора поредна година. През миналия сезон състезанието бе спечелено от Хебър, който сега бе спрян на четвъртфиналите.

Тимът от Своге стартира с много силна игра в подкошието и само за пет минути дръпна с двуцифрена разлика. Авансът на отбора достигна 14 точки, а след първата четвърт той бе напред с 26:15. Най-големи трудности за защитата на съперника създаваше Борис Матраков, реализирал 10 точки.

Включилият се от пейката Васил Голов вкара две бързи тройки на старта на втория период, с които разликата набъбна до 17 точки. Малко след това обаче настъпи подем в играта на състезателите на Георги Младенов, които направиха силна серия и намалиха изоставането си само на 5. Спортист обаче на свой ред отвърна с 10 безответни точки и на почивката се откъсна с 52:37, като трима от състезателите на тима вече имаха двуцифрен актив. За съперника с 12 точки бе Милен Дудев.

Васил Михайлов отбеляза първия кош след паузата, но баскетболистите на Емил Горанов отвърнаха със серия от 11-0 и дръпнаха с 63:39. В следващите минути напрежението взе връх, като бяха отсъдени няколко технически нарушения, а Дудев бе дисквалифициран, тъй като преди това имаше и неспортсменски фаул. Спортист обаче продължи да увеличава преднината си и преди последната четвърт бе напред с 85:55. В оставащото време темпото спадна и играта бе сравнително равностойна, но отборът от Своге нямаше проблем да поддържа комфортен аванс и да спечели. За пет лични нарушения срещата не завърши също Симеон Ценов.

Дамян Стоянов бе най-резултатен за победителите със своите 25 точки, като има и 10 асистенции. Завърналият се в игра Джими Хънт реализира 22. Иван Тилев се отчете с 18 точки и 9 борби, а Борис Матраков приключи с 14 и 7 асистенции.

За Локомотив 2020 Милен Дудев бе над всички с 14 точки, 13 вкара Станислав Славейков, а по 11 имат Самуел Франсис и Антонио Илиев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани