15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаВихрено начало изстреля Фенербахче до триумф срещу ПАО (видео)

Вихрено начало изстреля Фенербахче до триумф срещу ПАО (видео)

Втори успех за селекцията на Димитрис Итудис в турнира на богатите през 2023/2024

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче се върна на победния път в Евролигата през 2023/2024. На свой терен турският гранд спечели срещу Панатинайкос с 83:69 в среща от 3 кръг в турнира на богатите. Селекцията на Димитрис Итудис е с баланс от 2-1 и се нарежда на шеста позиция в класирането, докато „детелините“ са с 1-2 и са 13-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Йоргос Папаянис финишира с 15 точки за Фенербахче. Джонатан Мотли добави 14 и 6 борби. По 12 точки и 5 асистенции се отчетоха Марко Гудурич и Ник Калатес. 

Матиас Лесор бе най-резултатен за Панатинайкос с 19 точки. Кайл Гай остави срещу името си 13. Лука Вилдоса остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините започнаха вихрено и след серия от 22-3 в първия период излязоха напред с 27:9 в края на първата част. В остатъка от срещата ПАО опитваше да намали пасива си, но Фенербахче не изпусна инициативата, финиширайки с общо 34 борби и 20 асистенции.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 октомври Фенербахче ще бъде домакин на АСВЕЛ, докато ден по-късно (б.а. – на 20-ти) Панатинайкос ще излезе срещу Макаби Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани