13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаКайл Хайнс стана играчът с най-много изиграни мачове в Евролигата (видео)

Кайл Хайнс стана играчът с най-много изиграни мачове в Евролигата (видео)

Армани се пребори с Олимпиакос в специална вечер в Милано

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Армани Милано завоюва първи успех в Евролигата през 2023/2024. Пред своята публика отборът на Еторе Месина отказа Олимпиакос с 65:53 в двубой от 3 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Италианският тим има в актива и 1 загуба, докато вицешампионът в турнира от миналия сезон е с 1-2.

И ОЩЕ: В Милано тази вечер отдадоха заслуженото и на една от легендите си Луиджи Датоме, който прекрати своята кариера през септември. Освен това, радостта бе допълнена и от рекорда на Кайл Хайнс, който се превърна в лидер по изиграни мачове в надпреварата за всички времена – общо 393 двубоя.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Миротич даде тон на Армани Милано с 20 точки. Кевин Пангос добави 16. Шейвън Шийлдс реализира 12 точки.

Никола Милутинов бе най-резултатен за Олимпиакос с 15 точки. Томас Уолкъп остана с 11 и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: 7.36 мин. преди края на двубоя резултатът бе равен – 45:45, но серия от 8-0, дело на Кевин Пангос, Шейвън Шийлдс, Никола Миротич и Йоханес Войтман, изведе Армани Милано напред с 53:45. До финалната сирена домакините не дадоха лидерството и стигнаха до победата, която бе под №300 за Еторе Месина в кариерата му в Евролигата.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 октомври Армани Милано ще гостува на Реал Мадрид, докато същият ден Олимпиакос ще срещне Партизан у дома.

СТАТИСТИКА ОТ АРМАНИ МИЛАНО – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани