12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков сред майсторите на стрелбата от тройката в историята на финалите в...

Везенков сред майсторите на стрелбата от тройката в историята на финалите в Гърция

Българинът премина и границата от 1600 точки в елита на южната ни съседка

Александър Везенков постави името си и в историята на финалите в гръцкия елит. Баскетболистът на Олимпиакос стана 15-тият играч, който реализира 5 и повече тройки в един мач от дуелите за златото в шампионата на южната ни съседка за всички времена.

Това се случи по време на втория двубой между Панатинайкос и Олимпиакос, който се проведе преди ден и бе спечелен от тима на българина със 78:72. В тази среща крилото бе точен 5 пъти от далечна дистанция. „Червено-белите“ пък поведоха с 2-0 победи във финалната серия в Гърция.

Везенков отново на ниво, Олимпиакос обърна ПАО за 2-0 във финалите в Гърция (видео)

Сред топ стрелците от далечна дистанция в историята на финалите в местната лига се нареждат и легенди на гръцкия баскетбол като Василис Спанулис, Антонис Фоцис и Димитрис Диамантидис, като и една от емблемите на словенския баскетбол Яка Лакович.

С отбелязаните преди ден 19 точки Александър Везенков премина и границата от 1600 в общо 147 мача в гръцката лига като част от Олимпиакос и Арис.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани