13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияНиколай Грозев пред BBALL.BG: Амбициите ми са да станем шампиони

Николай Грозев пред BBALL.BG: Амбициите ми са да станем шампиони

Старая се да не допускам два пъти една и съща грешка, споделя крилото на Балкан

Николай Грозев e един от играчите, които селекционерът на националния ни отбор Росен Барчовски включи в разширения състав за световните квалификации срещу Чехия през февруари. Крилото помогна на Балкан да стигне до втората позиция в класирането на НБЛ, както и до място във втората фаза на Delasport Балканска лига.

BBALL.BG се свърза с Николай Грозев, за да разкаже повече за своето представяне, за играта на ботевградчани и за целите си през този сезон. Ето и какво сподели той:

– За втора поредна година си в Балкан. По-уверен ли си вече с екипа на този отбор?

– Чувствам се страхотно, свикнах с момчетата и треньора. Обстановката в отбора е изключително спокойна и приятна, всички се разбираме много добре.

– Въпреки трудното начало на сезона за вас, в последните седмици като че ли намерихте своя ритъм и вече сте втори в НБЛ. На какво се дължи тази промяна? 

– Труден беше стартът на първенството за нас, но започнахме да се напасваме всички момчета към изискванията на треньора, разбира се, това се получи с много указания от неговата страна и усилени тренировки. Надявам се всички да сме здрави и да се представяме още по-добре в предстоящите мачове.

– Какво е мнението ти за конкуренцията в шампионата?

– Смятам, че конкуренцията в първенството е добра. Има доста равностойни мачове.

– Какво отличава Балкан от другите тимове в НБЛ? 

– В Балкан всичко е на изключително ниво, имаме страхотна зала и фенове, които ни подкрепят във всеки двубой.

– Лично ти какво би искал да постигнеш с Балкан? 

– Разбира се, амбициите ми са да станем шампиони. Силно вярвам, че това може да стане, ако продължаваме да се трудим толкова усърдно в залата.

– Балкан участва и в Delaspost Балканска лига. Помагат ли ви срещите в този турнир?

– Определено срещите от Балканска лига допринасят за обиграването на нашия отбор, защото там имаме шанса да срещнем доста добри отбори, в които има бивши играчи от НБА. Това ни мотивира още повече да се изправим срещу тях и да видим ние къде сме.

– За първи път работиш с Небойша Видич. Какво изисква от вас като треньор?

– Треньорът изисква от нас много. Всички ние се стараем да го слушаме внимателно и да изпълняваме, всичко което каже, за да може отборът да върви само нагоре. Всеки от нас добре знае точно какво се изисква от него на терена.

– Ако трябва да дадеш три съвета на младите играчи в отбора. Какви биха били те?

– За един млад състезател е важно да бъде мотивиран и да вярва, че ще получи своя шанс, като, разбира се, трябва да тренира здраво и напълно да се отдаде на този спорт.

– Силната ти игра от началото на сезона прави впечатление. Каква е тайната?

– Чувствам се изключително добре в Балкан, спокоен съм и давам всичко от себе си. Тренирам и слушам внимателно, всичко казано от треньора, приемам всеки упрек и се старая да не допускам два пъти една и съща грешка.

– Ти си сред повиканите от Росен Барчовски в разширения състав на националния отбор за световните квалификации през февруари. Как те кара да се чувстваш това?

– Чувствам се щастлив от това, че съм в разширения състав, както и всеки друг би се чувствал. Надявам се да имам възможността да играя за националния отбор.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани