11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориВезенков се развихри, България пребори Румъния (видео)

Везенков се развихри, България пребори Румъния (видео)

Втори пореден успех за "лъвовете" в предквалификациите за европейското през 2025 г.

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България постигна втора поредна победа в предквалификациите за Евробаскет 2025. В „Арена Самоков“ отборът на Росен Барчовски се справи с Румъния с 84:72 в мач от група F на пресявките. Нашите продължат без загуба в този поток. В другия двубой от групата Португалия попиля Кипър със 102:69. 

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков се развихри и наниза 28 точки за България, като бе 10/12 от линията за изпълнение на наказателни удари, плюс 15 борби и 7 асистенции. Павлин Иванов добави 11. Емил Стоилов се разписа с 10 точки.

Патрик Ричард бе най-добър за Румъния с 14 точки, 7 борби и 5 асистенции. Нандор Кути вкара 13. Алекс Олах остана с 12 точки и 7 борби.

РАЗВИТИЕТО: Националите започнаха по-добре и чрез Дий Бост, Александър Везенков и Емил Стоилов поведоха с 12:5. Румънците отвърнаха чрез Емануел Кате, Патрик Ричард и Тудор Джеордже за 14:18. Нашите обаче не се забавиха и стигнаха до двуцифрен аванс след успешни акции на Емил Стоилов, Иван Алипиев, Павлин Иванов и Андрей Иванов за 29:19 в края на първата част. През втория период румънците не се отказваха и сведоха пасива си до 2 точки чрез Алекс Олах, Нандор Кути и Патрик Ричард. България отвърна и чрез Димитър Димитров, Александър Везенков и Андрей Иванов фиксира 41:34 в своя полза на голямата почивка.

След паузата селекцията от северната ни съседка се доближи на 1 точка за 44:45, след като Емануел Кате и Патрик Ричард намериха верните решения към коша. Александър Везенков, Емил Стоилов и Павлин Иванов обаче изстреляха нашите напред с 64:54. В началото на последната четвърт разликата стана 20 точки след серия от 10-0, дело на Павлин Иванов, Станимир Маринов и Александър Везенков, за 74:54. Съперникът се окопити с 10 безответни точки, за да сведе изоставането си до 64:74. До финалната сирена домакините удържаха лидерството, а Чавдар Костов, Александър Везенков, Деян Карамфилов и Димитър Димитров оформиха крайното 84:72.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Това бе последна среща за националите преди европейското първенство, което ще се проведе от 1 до 18 септември в Чехия, Грузия, Италия и Германия. „Лъвовете“ ще се завърнат на шампионат на Стария континент след 11-годишна пауза в четвъртък от 14.30 ч. с мач срещу Испания. Съставът ни заминава утре за Тбилиси.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – РУМЪНИЯ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани